Vanaf 26 september ben je weer van harte welkom op de IJsbaan Haarlem. De ijsmeesters hebben een fantastische ijsvloer neergelegd. Voor de veiligheid van jullie allemaal hebben wij een aantal maatregelen en richtlijnen opgesteld.

Lees voor je naar de ijsbaan komt onderstaande informatie door!

Maatregelen ter voorkoming van verspreiding covid-19 op de ijsbaan
In verband met de maatregelen om de verspreiding van covid-19 zoveel mogelijk te voorkomen, heeft de ijsbaan een protocol opgesteld. Wij vragen je vriendelijk om je aan deze maatregelen te houden. Deze maatregelen hebben wij genomen om verantwoord te kunnen sporten op de ijsbaan in het belang van iedereen.

De belangrijkste voorschriften zijn:

  • Kom niet naar de ijsbaan als je koorts en/of griep of verkoudheidsverschijnselen hebt, zoals loopneus of hoesten, of als een van jouw huisgenoten deze klachten heeft. Laat je testen!
  • Houd op het complex 1,5 meter afstand van de andere sporters (geldt niet als je aan het schaatsen bent)
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst
  • Nies of hoest in niet in je handen, maar in de kom van je elleboog
  • Respecteer de looproutes op de ijsbaan
  • Kom in sportkleren (kleedkamers zijn gesloten)
  • Gebruik je gezonde verstand en geef elkaar de ruimte
  • Volg aanwijzingen van het personeel op

Reserveer een starttijd
Om de bezoekersstromen te reguleren is het noodzakelijk een starttijd te reserveren als je komt schaatsen. Reserveer starttijd.

Ouders/begeleiders van kinderen die les krijgen van Kras Sport of een ijsclub hoeven geen starttijd te reserveren, noch voor zich zelf, noch voor de kinderen. Eén ouder per huishouden heeft toegang tot de ijsbaan om de kinderen te helpen om de schaatsen aan te trekken.

Bezoekers die niet gaan schaatsen: kom niet naar de baan
In verband met de covid-19 maatregelen hebben dit jaar – het spijt ons – bezoekers die niet gaan schaatsen geen toegang tot de ijsbaan. Als de corona-crisis voorbij is, ben je weer van harte welkom.

Koop online kaartje
De IJsbaan Haarlem vraagt je om vooraf online een toegangskaartje te kopen. Je kunt dan direct doorlopen naar de draaihekjes (tourniquets).

Kassabalie ijsbaan
Bij de kassabalie kun je een toegangskaartje kopen. Betaal met jouw pinpas en niet met contant geld. Nog liever: koop online een kaartje. In verband met overheidsvoorschriften is het op de baan noodzakelijk je te registreren door na het desinfecteren van je handen in het bezoekersregister je naam (voor- en achternaam) en jouw telefoonnummer

te noteren.

Routing op de IJsbaan Haarlem
Er geldt een routing op de IJsbaan Haarlem. De entreehal is – de naam zegt het al – alleen voor binnenkomst. Het complex verlaat je uitsluitend via de uitgang (draaihek) aan de zijde van de parkeerplaats. De entreehal mag je uitsluitend in vanuit de zijde van de ijsbaan in om naar Maartens Café of het toilet te gaan. De lockers kun je in verband met hygiënevoorschriften niet gebruiken. De kleedkamers en douches zijn gesloten. De toiletten zijn geopend. Was na gebruik goed jouw handen.

Protocol
De ijsbaan heeft een protocol opgesteld waaraan wij je vragen te houden. Klik op deze link voor het protocol van de IJsbaan Haarlem

Plezier op het ijs
Laat al deze maatregelen je niet uit het veld slaan. Er ligt een prachtige ijsvloer op je te wachten. Veel plezier bij het schaatsen en op het ijs.