De IJsbaan Haarlem is open. De ijsmeesters hebben een fantastische ijsvloer neergelegd. Voor de veiligheid van jullie allemaal hebben wij een aantal maatregelen en richtlijnen opgesteld voor het schaatsseizoen 2020-2021.

Lees voor je naar de ijsbaan komt onderstaande informatie door | Als de naar de ijsbaan komt dien je een starttijd te reserveren. Klik hier om een starttijd te boeken

Maatregelen ter voorkoming van verspreiding COVID-19 op de ijsbaan
In verband met de maatregelen om de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te voorkomen, heeft de ijsbaan een protocol opgesteld. Wij vragen je vriendelijk om je aan dit protocol en onderstaande maatregelen te houden. Deze maatregelen hebben wij genomen om verantwoord te kunnen sporten op de ijsbaan in het belang van iedereen.

De verscherping van de maatregelen aangekondigd op 3 november betekent dat er niet in groepen geschaatst, getraind of les gegeven mag worden. Schaats uitsluitend individueel en hou ten minste 1,5 meter afstand!

De belangrijkste voorschriften zijn:

 • Kom niet naar de ijsbaan als je koorts en/of griep of verkoudheidsverschijnselen hebt, zoals loopneus of hoesten, of als een van jouw huisgenoten deze klachten heeft. Laat je testen!
 • Houd op het complex altijd 1,5 meter afstand tot de andere sporters, ook op het ijs. Rijden pelotons of treintjes is verboden.
 • Je bent verplicht een mondkapje te dragen in de hal en op de omloop (terrein rond het ijs). Tijdens het schaatsen hoef je geen mondkapje te dragen.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
 • Nies of hoest niet in je handen, maar in de kom van je elleboog. Schud geen handen.
 • Respecteer de looproutes op de ijsbaan.
 • Kom in sportkleren (de kleedkamers zijn gesloten).
 • Bezoekers die niet komen schaatsen, hebben geen toegang tot de ijsbaan. Uitzondering: per huishouden één ouder om kinderen t/m 12 jaar te helpen hun schaatsen aan te trekken (zie hieronder).
 • Gebruik je gezonde verstand en geef elkaar de ruimte.
 • Volg aanwijzingen van het personeel op.
 • IJshockey door personen van 18 jaar en ouder is niet toegestaan.
 • Schaats in groepen van maximaal 4 personen, maar houd altijd 1,5 meter afstand
 • Haak niet aan bij een groepje van 4 personen
 • Tussen groepjes/teams bewaar je 5 meter afstand

Reserveer een starttijd***
Om de bezoekersstromen te reguleren is het noodzakelijk een starttijd te reserveren als je komt schaatsen. Kom je met een groep of je gezin, dan moet je voor iedereen een starttijd reserveren. Reserveer starttijd.

Ouders/begeleiders van kinderen op schaatsles hoeven geen starttijd te reserveren
Ouders/begeleiders van kinderen die les krijgen van Kras Sport of een ijsclub hoeven geen starttijd te reserveren voor de kinderen. Eén ouder per huishouden heeft toegang tot de ijsbaan om de kinderen t/m 12 jaar te helpen om de schaatsen aan te trekken.

Toegang ouders tot het complex***
Eén ouder van kinderen tot en met 12 jaar heeft toegang tot het complex om zijn kind(eren) te helpen bij het aantrekken van de schaatsen. Deze begeleider mag langs de omloop van de 400meterbaan (met uitzondering van het gedeelte voor de gebouwen) of rond de 30x60meterbaan (met uitzondering van het gedeelte waar je op- en af het ijs kunt stappen) wachten.

*** Bovenstaande maatregelen betreffende ouders van kinderen op schaatsles hebben alleen betrekking op de publieksuren van de IJsbaan Haarlem. De Baanvereniging/Baancommissie en andere ijsclubs buiten de publieksuren kunnen andere maatregelen hebben opgenomen in hun protocol.

Bezoekers die niet gaan schaatsen: kom niet naar de baan
In verband met de COVID-19 maatregelen hebben dit jaar – het spijt ons – bezoekers die niet gaan schaatsen geen toegang tot de ijsbaan. Als de corona-crisis voorbij is, ben je weer van harte welkom.

Kassabalie ijsbaan
Bij de kassabalie kun je een toegangskaartje kopen. Betaal met jouw pinpas en niet met contant geld. Zorg dat je de reservering van een tijdslot bij de hand hebt als de entreehal binnen gaat.

Routing op de IJsbaan Haarlem
Er geldt een routing op de IJsbaan Haarlem. De entreehal is – de naam zegt het al – alleen voor binnenkomst. Het complex verlaat je uitsluitend via de uitgang (draaihek) aan de zijde van de parkeerplaats. De entreehal mag je uitsluitend in vanuit de zijde van de ijsbaan in om naar Maartens Café of het toilet te gaan. De lockers in de hal kun je gebruiken. Ontsmet de sleutel en jouw handen met de alcohol in sprayflacon die nabij de kluisjes in de hal staat. De kleedkamers en douches zijn gesloten. De toiletten zijn geopend. Was na gebruik goed jouw handen.

Extra ruimte om schaatsen aan te trekken en het ijs op- of af te gaan aan westzijde van de baan
Aan de westzijde van het complex (zijde spoorlijn) heeft de ijsbaan extra plaatsen gecreëerd om het ijs op- of af te gaan. Je kunt hier ook je schaatsen aantrekken. Er liggen hier rubberen matten. Maak van deze extra plaatsen gebruik: je hebt hier veel ruimte en het is er – over het algemeen – niet druk.

Protocol
De ijsbaan heeft een protocol opgesteld waaraan wij je vragen te houden. Klik op deze link voor het protocol van de IJsbaan Haarlem

Maartens Café-Restaurant
In verband met de aanscherping van de maatregelen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen is per 30 september 12.00 uur het café-restaurant van Maarten Dam gesloten.

Plezier op het ijs
Laat al deze maatregelen je niet uit het veld slaan. Er ligt een prachtige ijsvloer op je te wachten. Veel plezier bij het schaatsen en op het ijs.

Versie 4 november 2020