De IJsbaan Haarlem is open. De ijsmeesters hebben een fantastische ijsvloer neergelegd. Voor de veiligheid van jullie allemaal hebben wij een aantal maatregelen en richtlijnen opgesteld voor het schaatsseizoen 2020-2021.

Lees voor je naar de ijsbaan komt onderstaande informatie door

Als je naar de ijsbaan komt, dien je een starttijd te reserveren. Indien je met meerdere personen komt, dan reserveer je voor iedereen apart. Dit geldt ook voor gezinnen. Kom je – bijvoorbeeld – met drie personen, dan reserveer je drie keer. Iedere reservering moet op een andere naam staan. Je mag 60 minuten schaatsen. Daarna graag het complex spoedig verlaten.

Maatregelen ter voorkoming van verspreiding COVID-19 op de ijsbaan
In verband met de maatregelen om de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te voorkomen, heeft de ijsbaan een protocol opgesteld. Wij vragen je vriendelijk om je aan dit protocol en onderstaande maatregelen te houden. Deze maatregelen hebben wij genomen om verantwoord te kunnen sporten op de ijsbaan in het belang van iedereen.

De belangrijkste voorschriften zijn:

 • Kom niet naar de ijsbaan als je koorts en/of griep- of verkoudheidsverschijnselen hebt, zoals loopneus of hoesten, of als een van jouw huisgenoten deze klachten heeft. Laat je testen!
 • Houd op het complex altijd 1,5 meter afstand tot de andere sporters, ook op het ijs.
 • Je bent verplicht een mondkapje te dragen in de hal en op de omloop (terrein rond het ijs). Tijdens het schaatsen hoef je geen mondkapje te dragen.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
 • Nies of hoest niet in je handen, maar in de kom van je elleboog. Schud geen handen.
 • Respecteer de looproutes op de ijsbaan.
 • Kom in sportkleren (de kleedkamers zijn gesloten).
 • Bezoekers c.q. ouders die niet gaan schaatsen, hebben geen toegang tot de ijsbaan. Naar de kinderen blijven kijken is niet toegestaan.
 • Gebruik je gezonde verstand en geef elkaar de ruimte.
 • Volg aanwijzingen van het personeel op.
 • Per 3 maart is het (weer) toegestaan voor jeugd en jongeren tot 27 jaar om met elkaar te trainen. Voor de ijsbaan betekent dit dat er iedereen jonger dan 27 jaar onbeperkt met elkaar mag trainen. In pelotons of treintjes rijden mag om die reden. IJshockey of bandy spelen voor de jeugd eveneens.
 • IJshockey door personen van 27 jaar per 16 maart maximaal 4 personen (én 1,5 meter afstand.
 • Voor iedereen van 27 jaar en ouder per 16 maart: schaats in groepen van maximaal 4 personen en op 1,5 meter afstand. Haak niet aan bij een groepje van 4 personen. Tussen groepjes/teams bewaar je ten minste 5 meter afstand.

Reserveer een starttijd
Om de bezoekersstromen te reguleren is het noodzakelijk een starttijd te reserveren als je komt schaatsen. Kom je met een groep of je gezin, dan moet je voor iedereen apart een starttijd reserveren en op een andere naam. Reserveer starttijd.

Ouders/begeleiders van kinderen op schaatsles hoeven geen starttijd te reserveren
Ouders/begeleiders van kinderen die les krijgen van Kras Sport of een ijsclub hoeven geen starttijd te reserveren voor de kinderen voor het uur waarop de kinderen op les zitten. Komen de kinderen op andere momenten, dan dient vanzelfsprekend wel een starttijd geboekt te worden.

Ouders geen toegang
Ouders/begeleiders van kinderen die op schaatsles zitten of vrij komen schaatsen, hebben geen toegang tot het complex, tenzij zij zelf gaan schaatsen.

Bezoekers die niet gaan schaatsen: kom niet naar de baan
In verband met de COVID-19 maatregelen hebben bezoekers die niet gaan schaatsen geen toegang tot de ijsbaan. Als de corona-crisis voorbij is, ben je weer van harte welkom om naar het schaatsen te kijken.

Kassabalie ijsbaan
Bij de kassabalie kun je een toegangskaartje kopen. Betaal met jouw pinpas en niet met contant geld. Zorg dat je de bevestiging van de reservering van een starttijd bij de hand hebt als de entreehal binnen gaat.

Routing op de IJsbaan Haarlem
Er geldt een routing op de IJsbaan Haarlem. De entreehal is – de naam zegt het al – alleen voor binnenkomst. Het complex verlaat je uitsluitend via de uitgang (draaihek) aan de zijde van de parkeerplaats. De entreehal mag je uitsluitend in vanuit de zijde van de ijsbaan in om naar de het toilet te gaan. De lockers in de hal kun je gebruiken. Ontsmet de sleutel en jouw handen met de alcohol die aanwezig is in de sprayflacon die nabij de kluisjes in de hal staat. De kleedkamers en douches zijn gesloten. De toiletten zijn geopend. Was na gebruik goed je handen.

Extra ruimte om schaatsen aan te trekken en het ijs op- of af te gaan aan westzijde van de baan
Aan de westzijde van het complex (zijde spoorlijn) heeft de ijsbaan extra plaatsen gecreëerd om het ijs op- of af te gaan. Je kunt hier ook je schaatsen aantrekken. Er liggen hier rubberen matten. Maak van deze extra plaatsen gebruik: je hebt hier veel ruimte en het is er – over het algemeen – niet druk.

Protocol
De ijsbaan heeft een protocol opgesteld waaraan wij je vragen te houden. Klik op deze link voor het protocol van de IJsbaan Haarlem.

Maartens Café-Restaurant
In verband met de aanscherping van de maatregelen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen is per 30 september 12.00 uur het café-restaurant van Maarten Dam gesloten.

Plezier op het ijs
Laat al deze maatregelen je niet uit het veld slaan. Er ligt een prachtige ijsvloer op je te wachten. Veel plezier bij het schaatsen en op het ijs.

Versie 15 maart 2021