De IJsbaan Haarlem bestaat uit een 400meterbaan en een 30x60meterbaan. Beide schaatsbanen zijn overdekt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw bedrijfsuitje in het water valt. De ijsbaan biedt dan ook vele uitdagende mogelijkheden voor actieve, winterse teamuitjes al dan niet in combinatie met een vergadering, een aperitief met bittergarnituur, dan wel een maaltijd in het café-restaurant.

 1. Bavarian Curling
 2. Schaatsclinic
 3. IJsspelen
 4. Vergaderen
 5. Maartens Café-Restaurant
 6. Word sponsor van de ijsbaan met een reclamebanier langs de baan van jouw bedrijf
1. Bavarian Curling. 

Op het middenterrein kun je Bavarian Curling spelen met jouw team. Bavarian Curling is een teamsport die enigszins lijkt op jeu-de-boules, maar dan op het ijs. Je werpt de zogeheten ijsstokken (Eisstocken) naar een puck (in het Duits: die Daube) die aan de overzijde van de baan ligt. De stenen van het team die het dichtstbij de puck kom te liggen, krijgen punten. Teamtactiek bepaalt of jij wint. Je mag als team de stokken van de tegenstander wegspelen. Het spel kan gespeeld worden door iedereen, van jong tot ouder, en zelfs vanuit een rolstoel is het mogelijk om deel te nemen aan dit spel. De clinics worden begeleid door een ervaren instructeur (Eisstockmeister) die de spelregels uitlegt en voordoet hoe je de ijsstokken over het ijs werpt en de fijne kneepjes van teamtactiek toelicht. 

Alle informatie over Bavarian Curling clinics vind je door op deze link te klikken.

Bedrijfsuitjes: een tip. Speel met jouw team Bavarian curling op de ijsbaan
Bavarian Curling als bedrijfsuitje: super gezellig en sportief
2. Schaatsclinics

Natuurlijk kun je op de schaatsbaan in Haarlem andere bedrijfsuitjes boeken, zoals een schaatsclinic. Schaatsen met elkaar is lekker bewegen in de frisse, openlucht. Schaatsen is ook met elkaar een wintersportgevoel delen. Clinics worden gegeven door Kras Sport, de schaatsschool op de IJsbaan Haarlem. Via de IJsbaan Haarlem kun je ook schaatsclinics boeken die begeleid worden door oud-topschaatsers boeken. Interesse? Klik op deze link voor alle informatie over schaatsclinics op de IJsbaan Haarlem. Op de ijsbaan zijn schaatsen te huur (noren, hockey- en kunstschaatsen). 

3. Vergaderen

Op de IJsbaan Haarlem zijn twee zalen aanwezig die gebruikt kunnen worden voor vergaderingen, lezingen of teamoverleg. De zalen bieden aan ongeveer 30-50 personen plaats. Een beamer, scherm en geluidsapparatuur zijn beschikbaar via het restaurant. Een vergadering, lezing of teammeeting zou je kunnen combineren met een lunch of diner in Maartens Café-Restaurant. Een andere mogelijkheid is te gaan schaatsen of een clinic Bavarian Curling volgen. Geïnteresseerd? Bel voor informatie met het kantoor van de IJsbaan (Michiel Kersten of Rob Kleefman): T 023 525 4000. 

4. Maartens Café-Restaurant

Het café-restaurant straalt gezelligheid uit. Het is een perfecte locatie om jouw team- of bedrijfsuitje te starten of te beëindigen. Vooraf kun je (op bestelling) beginnen met koffie, thee, warme chocolade melk met authentieke, warme Apfelstrudel. Na of tijdens de teamvergadering kun je van een rijke lunch genieten.

5. Word sponsor van de ijsbaan met een reclamebanier langs de baan

De IJsbaan Haarlem is een stichting die zich ten doel stelt voor zoveel mogelijk groepen schaatsen mogelijk te maken op goed ijs. De stichting ontvangt geen structurele subsidie van overheid. Het positieve financiële resultaat wordt gebruikt om de kwaliteit van het ijs te verbeteren en de schaatssport meer mogelijkheden te geven. Zo is – bijvoorbeeld – enkele jaren geleden de 30x60meterbaan op het middenterrein overkapt en wordt in de zomer van 2024 het gehele middenterrein van de ijsbaan van een tentoverkapping voorzien.

In het schaatsseizoen (eind september tot eind maart) komen ongeveer 250.000 bezoekers naar de ijsbaan, waaronder zo’n 30.000 jongeren die met hun school/klas komen schaatsen.

Rond de ijsbaan hangen reclamebanieren. Deze banieren geven je de mogelijkheid om jouw bedrijf of organisatie onder de aandacht te brengen van een zeer brede doelgroep in alle leeftijdsgroepen en uit alle maatschappelijke geledingen.

5.1 Wat kost een banier en wat zijn de voorwaarden?
 • Reclame wordt aangebracht in de vorm van een doek welke bevestigd wordt in een metalen frame onder de kap van IJsbaan Haarlem. Afmeting 1.30 meter hoog bij 5.80 meter breed.
 • De huur van de reclameruimte bedraagt € 995,00 per seizoen, dat loopt van 1 oktober tot en met 30 september van het volgende jaar.
 • De IJsbaan Haarlem indexeert de prijzen jaarlijks. Voor contracten langer dan een jaar kan de prijs worden bevroren (maximaal 3 jaar).
 • De eenmalige kosten voor de aanmaak van een reclamedoek en het bevestigen met een hoogwerker zijn € 325,00.
 • Het contract gaat u aan voor minimaal 1 jaar. Na deze periode kan het contract jaarlijks worden opgezegd.
 • De IJsbaan Haarlem kijkt samen met u naar de meest geschikte locatie voor het reclamedoek langs de ijsbaan
 • Alle bedragen zijn exclusief btw en betaling vindt plaats voor aanvang van het seizoen. 
5.2. Wat biedt de ijsbaan aan zijn sponsors?

Bedrijven, die een sponsordoek hebben hangen op de ijsbaan, bieden wij het volgende als tegenprestatie aan:

 • 1 sponsorkaart of 20 losse entreekaarten (e.e.a. in overleg) *
 • 20% korting op losse entreekaartjes (afname minimaal 50 en maximaal 250 per seizoen)
 • 20% korting op exclusieve ijshuur van de 400meterbaan (maximaal 2 uren per seizoen)
 • 20% korting op exclusieve ijshuur van de 30x60meterbaan (maximaal 4 uren per seizoen)
 • Uitnodigingen voor diverse evenementen, zoals de jaarlijkse relatiemiddag of de landelijke schaatsmarathon.
 • Gratis gebruik maken van de vergaderruimte boven het restaurant (maximaal 2 x per seizoen)

* Genoemde kaarten zijn niet persoonsgebonden en kunnen door meerdere personen te gebruiken. Ze geven recht op toegang tot de ijsbaan tijdens publieksuren, welke vermeld staan op onze website ijsbaanhaarlem.nl

Feiten

 • De IJsbaan Haarlem is ieder seizoen geopend van eind september tot eind maart.
 • Jaarlijks komen er ongeveer 275.000 bezoekers (schaatsers en niet-schaatsers) op de IJsbaan Haarlem.

Heeft u vragen of belangstelling voor reclame op IJsbaan Haarlem, neem dan contact op met Cheryl Mentjox, telefonisch te bereiken op 023-5254000 of stuur een mail naar c.mentjox@ijsbaanhaarlem.nl