Het overdekte middenterrein (de zogeheten 30x60meterbaan) is een ideale plek om met je kinderen te schaatsen. Voor de jeugd die die nog niet zo goed kan schaatsen staan er allerlei schaatshulpen, zoals rekjes, dolfijntjes en pinquïns. Op de dolfijntjes kan ook een kind zitten en die kun je dan rondschaatsen over het ijs (foto hieronder).

Foto van een vader die zijn dochter op een schaatshulp (dolfijntje) voortduwd op de ijsbaan

Schaatsles
Als je jouw kinderen schaatsen wilt laten leren, dan kun je hen laten deelnemen aan de lessen van Kras Sport (de schaatsschool op de ijsbaan). Je kunt er ook voor kiezen om de kids op te geven voor het jeugdschaatsen op zaterdagochtend. Dit zijn de schaatslessen die georganiseerd worden door de ijsclubs. Op deze pagina vind je daar over meer informatie over schaatsles voor de jeugd: schaatsles.

Verjaardagsfeestjes
De IJsbaan is een leuke plek om kinderfeestjes en partijtjes te vieren. Je kunt schaatsfeest laten organiseren door Kras Sport, maar je kunt er ook zelf met de kids een feest van maken. Lekker met elkaar op de middenbaan schaatsen. Op het middenterrein staan picknicktafels om het gezellig te maken het jeugdige gezelschap. Het enige wat je dan nog zelf hoeft te doen is een lekkere verjaardagstaart mee te nemen. Of ga na het schaatsen naar Maartens Café-Restaurant voor een frietje met een frisje of beker warme chocolademelk met slagroom.

Bavarian Curling
Heb je samen iets te vieren, dan kun je met de familie een clinic Bavarian Curling (Eisstockschiessen) boeken: een soort mengvorm tussen curling en jeu-de-boules. Een inspirerend spel voor jong en oud. Wij hebben speciale Eisstocken voor de jeugd (vanaf circa 10 jaar), die aanmerkelijk lichter zijn dan de reguliere Eisstocken. Alle informatie over Eisstockschiessen vind je op deze pagina.