Schaatsen met kinderen

Het overdekte middenterrein (de zogeheten 30x60meterbaan) is een ideale plek om met kinderen te schaatsen. Je kunt er met jouw kids heerlijk vrij schaatsen. Voor de jeugd die die nog niet zo goed kan schaatsen staan er allerlei schaatshulpen, zoals rekjes, dolfijntjes en pinquïns. Op de dolfijntjes kan ook een kind zitten en die kun je dan rondschaatsen. 

Foto van een vader die zijn dochter op een schaatshulp (dolfijntje) voortduwd op de ijsbaan

Schaatsles
Als je jouw kinderen (beter) wil leren schaatsen, dan kun je hen laten deelnemen aan de lessen van Kras Sport (de schaatsschool op de ijsbaan) of door hen op te geven voor het jeugdschaatsen op zaterdagochtend, dat zijn de schaatslessen die georganiseerd worden door de ijsclubs. Op deze pagina vind je daar over meer informatie: schaatsles.

Verjaardagsfeestjes
De IJsbaan is een leuke plek om kinderfeestjes en partijtjes te vieren. Je kunt dit laten organiseren door Kras Sport, maar je kunt er ook zelf met de kids een feest van maken. Lekker met elkaar op de middenbaan schaatsen en plezier maken. 

Bavarian Curling
Heb je samen iets te vieren dan kun je met de familie een clinic Bavarian Curling (Eisstockschiessen) boeken: een soort mengvorm tussen curling en jeu-de-boules, maar dan op het ijs. Een inspirerend spel voor jong en oud. Wij hebben speciale Eisstocken voor de jeugd (vanaf circa 10 jaar), die aanmerkelijk lichter zijn dan de reguliere Eisstocken. Alle informatie over Eisstockschiessen vind je op deze pagina.