Wil je leren schaatsen of je techniek verbeteren dan zijn er verschillende mogelijkheden voor jong en oud en op alle niveaus: van absolute beginners tot ervaren schaatsers.

Jeugd

Voor de jeugd zijn er twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is les te nemen bij Kras Sport, de schaatschool op de IJsbaan Haarlem. De tweede mogelijkheid is deel te nemen aan het jeugdschaatsen op zaterdagochtend. De kinderen leren dan schaatsen bij een ijsclub. Klik voor informatie op de volgende links:
Kras Sport
Jeugdschaatsen KNSB/IJsclubs

Volwassen

Kras Sport
Ook volwassenen en oudere jeugd (vanaf 16 jaar) kunnen terecht bij Kras Sport, de schaatsschool op de IJsbaan Haarlem. Behalve lesprogramma’s op verschillende niveaus en voor alle leeftijden, biedt Kras Sport ook specifieke trainingsprogramma’s onder de naam Kras Extra.

IJs- en schaatsverenigingen
Een andere mogelijkheid is je aan te sluiten bij een ijsclub en één of meerdere keren per week met een vaste groep te trainen of schaatsles te krijgen. Ook ijsclubs hebben groepen op verschillende niveaus: er zijn groepen voor zowel recreanten, als voor wedstrijdschaatsers. Als je wilt wedstrijdschaatsen (langebaan, marathon, shorttrack, kunstschaatsen), dan is lidmaatschap van een ijsclub zelfs noodzakelijk. De ijsclubs die gebruik maken van de IJsbaan Haarlem informeren je graag over de mogelijkheden.

Klik voor meer informatie op de volgende links:

Kras Sport
IJsclubs Langebaanschaatsen
Shorttrack
Kunstschaatsen