Wil je leren schaatsen of je techniek verbeteren dan kun je schaatsles nemen. Er zijn schaatslessen op veel verschillende niveaus: van absolute beginners die hun eerste slagen leren maken op het ijs tot ervaren schaatsers die hun techniek tot in de puntjes willen bijschaven.

Schaatsles door Kras Sport op de IJsbaan Haarlem aan de jongste pupillen. Speels leren schaatsen. Plezier staat voorop.

Schaatsles jeugd

Voor de jeugd zijn er twee mogelijkheden om te leren schaatsen. De eerste mogelijkheid is les te nemen bij Kras Sport, de schaatschool op de IJsbaan Haarlem. De tweede mogelijkheid is deel te nemen aan het jeugdschaatsen van de ijsclubs op zaterdagochtend. De kinderen leren dan schaatsen bij een ijsclub. Zij krijgen les van ervaren vrijwilligers. Klik voor informatie over deze twee mogelijkheden op de onderstaande links:
Kras Sport
Jeugdschaatsen KNSB/IJsclubs

Schaatsles volwassen

Kras Sport
Ook volwassenen en de oudere jeugd (vanaf 16 jaar) kunnen terecht bij Kras Sport, de schaatsschool op de IJsbaan Haarlem. Behalve lesprogramma’s op verschillende niveaus en voor alle leeftijden, biedt Kras Sport ook specifieke trainingsprogramma’s onder de naam Kras Extra. In de schoolvakanties verzorgt Kras Sport een uitgebreid programma intensieve lessen, waarbij je in een paar dagen (beter) leert schaatsen.

IJs- en schaatsverenigingen langebaanschaatsen
Een andere mogelijkheid om te leren (beter) te schaatsen, is je aan te sluiten bij een ijsclub en één of meerdere keren per week met een vaste groep te trainen of schaatsles te krijgen. Ook ijsclubs hebben groepen op verschillende niveaus: er zijn zowel groepen voor beginnende recreanten, als voor ervaren wedstrijdschaatsers. Als je wilt wedstrijdschaatsen (langebaan, marathon, shorttrack, kunstschaatsen), dan is lidmaatschap van een ijsclub zelfs noodzakelijk. De ijsclubs die gebruik maken van de IJsbaan Haarlem informeren je graag over de mogelijkheden. Zie de links lager op deze pagina.

Andere schaatssporten: kunstschaatsen of shorttrack

Kunstschaatsen
Als je wilt (leren) kunstschaatsen dan kun je contact opnemen met de Kunstschaatsvereniging Haarlem. Deze gezellige, grote club organiseert zowel schaatslessen voor beginners als ook wedstrijdtraining onder leiding van zeer ervaren coaches.

Shorttrack
Shorttrack is een flitsende sport waarbij op hoge snelheid wordt gereden. Je leert met shorttrack geweldig goed overstappen (pootje over). Het is daarmee een uitdagende sport en, meer dan het langebaanschaatsen gericht, op een groepsgebeuren. Wat is er leuker dan met elkaar een aflossing (relay) te rijden? Als je wilt meedoen ben je van harte welkom (als er plaats is), wel moet je al kunnen overstappen (pootje over).

Klik voor meer informatie op de volgende links:

Kras Sport
IJsclubs Langebaanschaatsen
Shorttrack
Kunstschaatsen

Geld een obstakel? Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt

Geld zou voor de jeugd geen belemmering moeten zijn om te sporten. Daarom helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kun je schaatslessen van jouw kinderen bij Kras Sport of het lidmaatschap van een schaatsvereniging niet betalen én heb je een Haarlem- of Zandvoortpas, dan kun je een verzoek indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor een subsidie in de kosten van de lessen, inclusief de schaatshuur en de toegang tot de ijsbaan. Voor meer informatie klik je op de volgende link Jeugdfonds Sport & Cultuur

logo van Jeugdfonds Sport & Cultuur