Langebaanschaatsen – ijsclubs

Leren schaatsen en trainen. Zo’n twintig ijsclubs maken gebruik van de IJsbaan Haarlem. De meeste ijsclubs geven schaatstraining en schaatsles op alle niveaus en voor verschillende leeftijden. Trainingen en lessen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven door ervaren schaatsinstructeurs of -trainers. Plezier en gezelligheid bij het schaatsen staan voorop. Aan jou de keuze of je met een vast groepje wekelijks aan je schaatstechniek wilt werken, of dat je gaat voor het rijden van een stevig aantal rondes om je conditie te verbeteren en je klaar te stomen voor het natuurijs – wie weet krijgen wij deze winter wel een serieuze vorstperiode – of de Weissensee. 

Wedstrijdschaatsen. Wil je marathons of langebaanwedstrijden rijden? Dan ben je daarvoor bij de ijsclubs aan het juiste adres. De schaatswedstrijden (langebaan) in Haarlem worden altijd op zaterdag- en zondagavond verreden. Schaatsmarathons staan voor maandagavond op het programma. Om langebaanwedstrijden of marathons te kunnen rijden moet je lid zijn van een ijsclub én een wedstrijdabonnement voor een trainingsuur aanschaffen. Daarnaast heb je een KNSB-wedstrijdlicentie nodig. De ijsclubs informeren je (van pupil tot master) graag over de mogelijkheden en hoe je kunt deelnemen aan trainingen op de prachtige 400meterbaan van de IJsbaan Haarlem. Bel en laat je informeren door een schaatsclub. Hieronder vind je een lijst met ijsclubs c.q. schaatstrainingsgroepen die wekelijks trainen of les geven op de IJsbaan Haarlem met de contactgegevens.

Aangepast schaatsen. G-sporters kunnen op zaterdagochtend terecht bij de Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland (ASK). Voor meer informatie over het aangepast schaatsen klik je op deze link: Aangepast Schaatsen Kennemerland (de link opent een nieuw scherm).

Zomeractiviteiten. De meeste ijsclubs organiseren in de zomer verschillende activiteiten om fit te blijven (of te worden) en je voor te bereiden op het schaatsseizoen. Deze kunnen bestaan uit loop- en bootcampachtige trainingen (droogtraining), fietsen of inline-skaten. Je hoeft dus niet tot in het winterseizoen te wachten om contact op te nemen met een ijsclub.

Iedereen is welkom bij de ijsclubs. Moet je goed kunnen schaatsen om bij een ijsclub te gaan (wedstrijd)schaatsen? Nee, dat is helemaal niet nodig. De ijsclubs zijn er juist voor om je beter en sneller te leren schaatsen.

Lid worden van een ijsclub. Schaatsen voor je conditie, je techniek, de gezelligheid of voor wedstrijden, en misschien zelfs wel al deze zaken bij elkaar: een lidmaatschap van een ijsclub maakt het mogelijk. 

Overzicht ijsclubs
Hieronder vind je een lijst met de ijsclubs die trainen op de IJsbaan Haarlem. Er is er altijd wel eentje bij je in de buurt. De ijsclubs zijn alfabetisch op gebied (locatie) gerangschikt. De ijsclubs heten je van harte welkom:

Aalsmeer – zie Kudelstaart

Alkemade – IJsclub Alkemade | www.ijsclubalkemade.nl

Bennebroek – zie Haarlem of Sassenheim

Beverwijk – zie Velsen of Heemskerk

Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Santpoort  – IJsclub voor Haarlem en omstreken | www.ijsclubhaarlem.nl

Haarlem, Santpoort, Driehuis – Schaatsclub Mooie Nel | www.mooienel.com

Heemskerk – IJsclub Kees Jongert | www.ijsclubkeesjongert.nl

Hillegom –  zie Sassenheim of Haarlem

Hoofddorp – zie Haarlem (IJsclub Haarlem), Rijsenhout (De Blauwe Beugel) of Zwanenburg (IJsclub Zwanenburg) of Lisserbroek (ijs- en skeelerclub Lisserbroek)

IJmuiden – Zie Spaarndam (IJsclub Nova Zembla) of Velsen (Schaatsvereniging Velsen)

Kaag, Kaagdorp – IJsclub Kagermeer | www.ijsclubkagermeer.nl of sts-kgm.nl

Kudelstaart – Schaatstrainingsgroep VZOD | www.stgvzod.nl

Leimuiden – IJsclub Nut & Vermaak | www.ijsclubnutenvermaak.nl

Lisse, Lisserbroek, Beinsdorp – IJs- en Skeelerclub Lisserbroek (www.ijs-skeelerclub Lisserbroek.nl)

Noordwijk en Noordwijkerhout – Noordwijkse IJsclub | www.nijcgevers.nl/schaatsen

Nieuw-Vennep, Getsewoud – IJs- en Skeelerclub Lisserbroek (www.ijs-skeelercub lisserbroek)

Rijsenhout en Aalsmeer, Hoofddorp, Nieuw-Vennep – IJsclub De Blauwe Beugel | www.ijsclubdeblauwebeugel.nl

Sassenheim – Schaatstrainingsgroep Sassenheim | www.ijsclubsassenheim.nl  of sts-kgm.nl

Spaarndam – IJsclub Nova Zembla | www.ijsclubnovazembla.nl

Ter Aar – Ter Aarse IJsclub | www.teraarseijsclub.nl

Voorhout, zie Noordwijk.

Velserbroek, zie Spaarndam

Warmond – Warmondse IJsclub | www.wijc.nl

Zaandam en omstreken – STG Zaanstreek | www.stg-zaanstreek.nl

Zwanenburg, Halfweg, Hoofddorp – IJsclub Zwanenburg e.o. | http://www.ssvzw.nl

Gehele regio voor G-Sporters – Stichting Aangepast Schaasten Kennemerland: www.aangepastschaatsen.nl