Vacature (assistent)ijsmeester (2-5 dagen)

Inmiddels voorzien – reageren hoeft/kan niet meer | 19-9-2023.

Heeft het je altijd geweldig geleken om met een ijsdweilmachine een schitterende ijsvloer voor de schaatsers neer te leggen? Dan is dit jouw kans. De IJsbaan Haarlem is op zoek naar een (assistent)ijsmeester voor 2-5 dagen per week. In eerste instantie is het een contract voor de periode medio september 2023 t/m maart 2024. Wanneer alles op zijn plaats valt, is er uitzicht op een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Wij bieden je een inspirerende werkomgeving waarin alles om ijs en schaatssport draait. Samen met vijf andere ijsmeesters draag je zorg voor de ijsvloer van de ijsbaan. Hiervoor heeft de ijsbaan drie  elektrische ijsdweilmachines. Verder help je mee met het onderhoud van de technische installaties. Het brutosalaris ligt tussen circa € 2100 en € 3200 bij een voltijdscontract (38 uur per week) en exclusief 8% vakantietoeslag. De inschaling is afhankelijk van ervaring en kennis. Je wordt in de pensioenregeling van de ijsbaan opgenomen.

De ijsbaan is op zoek naar iemand met het hart op de juiste plaats voor de schaatssport en met belangstelling voor techniek. Wij verwachten dat je twee rechterhanden hebt. Daarnaast is een technische opleiding een pré, maar geen vereiste. Veel kunnen de ijsmeesters je in de praktijk leren. Je werkt volgens een dienstrooster, waarin ook weekend- en avonddiensten zijn opgenomen.

Wij kijken uit naar jouw reactie.

Stuur jouw motivatiebrief en CV per mail naar Rob Kleefman, directeur van de IJsbaan Haarlem: r.kleefman@ijsbaanhaarlem.nl. Als je meer informatie wilt, dan kun je hem op werkdagen tussen 9:30 en 12:00 uur bellen: 023 525 4000.

IJsdweilmachines van de IJsbaan Haarlem

Vacature – balie-/kassamedewerker (parttime)

Inmiddels voorzien – reageren hoeft/kan niet meer | 19-9-2023.

Voor het schaatsseizoen 2023-2024 (oktober t/m maart) is de IJsbaan Haarlem op zoek naar versterking van het team dat zorg draagt voor de ontvangst van de schaatsers en bezoekers. De werkzaamheden bestaan uit kassawerk en het verstrekken van informatie aan de schaatsers en andere gasten. Je draagt bij aan de serviceverlening en zorgt er (mede) voor dat het bezoek aan de ijsbaan een feest wordt voor de sporters.

Wij zijn op zoek naar iemand die klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan. Je bent een teamspeler en stressbestendig. Je vindt het geen probleem om overdag of ’s avonds te werken en bij uitzondering ook in het weekend.

Wij bieden je een inspirerende werkomgeving vol sportplezier. Het bruto uursalaris bedraagt € 11,51 uur (bij een aanstelling van 38 uur), exclusief 8% vakantietoeslag. Je wordt in de pensioenregeling van de ijsbaan opgenomen.

Geïnteresseerd? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk naar de de functie balie-/kassamedewerker door Rob Kleefman, de directeur van de IJsbaan Haarlem, jouw motivatiebrief en cv te sturen. Stuur dit naar r.kleefman@ijsbaanhaarlem.nl Nog vragen? Je kunt Rob op werkdagen ’s morgens tussen 9:30 en 12:00 uur ook bellen.

Nieuwe boarding 30x60meterbaan

Vandaag (8 augustus 2023) is het bedrijf Indu-con begonnen met het plaatsen van de nieuwe boarding om de 30x60meterbaan. Deze nieuwe schuimboarding vervangt de groen-witte airboarding. De nieuwe boarding is aan de binnenzijde (ijszijde) wit en aan de buitenzijde oranje. Een schuimboarding is ook energiezuiniger, aangezien de ventilatoren voor de airboarding buitenbedrijf gesteld konden worden.

Boomkap bij de IJsbaan

In de zware storm van woensdag 5 juli zijn meerdere bomen bij de ijsbaan gesneuveld. Daarnaast regende het kleine en (zeer) grote takken op het fietspad langs de baan. De afgelopen jaren is bij iedere stevige storm wel een van de populieren lang de ijsbaan omgewaaid. Recentelijk is nog een van de bomen met een noodkap vergunning omgezaagd, aangezien het hart van de stam totaal verrot was. Daarmee vormden deze populieren bij storm een gevaar voor de fieters en de gebruikers van de ijsbaan. Vanmorgen is in opdracht van de gemeente Haarlem en Spaarnelanden, het bedrijf Kemp uit Schalkwijk bij Utrecht aan de slag gegaan om vier populieren bij de ijsbaan te kappen. Met uitzondering van één populier zijn nu alle bomen langs de koeltorens verwijderd. Het grote gat in het hart van de boom die voor de ingang van de ijsbaan stond, laat zien hoe groot het risico op omwaaien was en daarmee welk gevaar deze boom vormde.

Het mechanisch kappen van een populier bij de IJsbaan Haarlem
EEn grote tak van een populier wordt mechanisch afgezaagd bij de IJsbaan Haarlem
De laatste grote tak van een populier wordt afgezaagd bij de IJsbaan Haarlem.
Een groot gat in het hart van de populier bij de ingang van de ijsbaan die op 10 juli is gekapt.
Langs de ijsbaan zijn op 10 juli twee populieren verwijderd die een gevaar voor de veiligheid van de fietsers vormden.
De op 10 juli gekapte bomen langs het fietspad naast de IJsbaan Haarlem.

Zomer is inline-skaten

De ijsbaan Haarlem ligt er in de zomer niet helemaal verlaten bij. Op woensdagmiddag organiseert Kras Sport, de schaatsschool op de ijsbaan, bijvoorbeeld verschillende inline-skate (skeeler) lessen op het mooie, gladde beton, dat in de winter onder de witte ijslaag verborgen ligt. Skaten is een prachtige voorbereiding voor het nieuwe schaatsseizoen. Geïnteresseerd? Kijk op de site van Kras Sport

Groep skeeleraars op de IJsbaan Haarlem bij lessen van Kras Sport
Skeeleraar op de IJsbaan Haarlem in de zomer

Nieuwe boarding 30x60meterbaan

De IJsbaan Haarlem heeft voor het komende seizoen (2023-2024) een nieuwe boarding besteld voor de 30x60meterbaan (binnenbaan). Dat betekent dat de oude boarding nu verwijderd kan worden. Met die werkzaamheden zijn de ijsmeesters vanmorgen begonnen. De opblaasboarding behoort vanaf volgend seizoen tot het verleden.

De IJsbaan Haarlem is nu gesloten.

De IJsbaan Haarlem nu gesloten. Op zaterdag 30 september gaan de deuren open voor het schaatsseizoen 2023-2024.

Afgelopen seizoen hebben wij na twee coronajaren weer zonder beperkingen kunnen schaatsen. De medewerkers van de ijsbaan kijken dan ook met veel plezier terug op de laatste 6 maanden. Wij hopen dat iedereen die afgelopen winter geschaatst heeft dit gevoel deelt. De ijsbaan bedankt alle schaatsers voor hun komst. Wij hopen dat jullie hebben genoten van het ijs en wensen jullie een mooie, sportieve zomer.

In het afgelopen schaatsseizoen zijn er bijna 180.000 mensen komen schaatsen in de publieksuren. In dit aantal zijn de bezoeken van de leden van de ijsclubs en de wedstrijdschaatsers niet opgenomen. Dit aantal is ongeveer gelijk met het aantal bezoekers voor de pandemie. De ijsbaan is daar verheugd over.

Skate 4 Ukraine – IJsfeest voor iedereen – 25 maart

Een avond vol ijsplezier voor het goede doel: medische apparatuur voor Dnipro

Op zaterdag 25 maart van 17:00 tot 20:00 uur organiseert de IJsbaan Haarlem samen met Haarlem 4 Ukraine een avond vol schaats- en ijsplezier in samenwerking met Jan van der Hoorn Schaatssport en Kras Sport, de schaatsschool op de ijsbaan en Maartens Café-Restaurant. Het doel van de avond is niet alleen ijspret, maar ook de aankoop door MedHelpDnipro van een patiëntenmonitor (zie foto hieronder) voor het ziekenhuis in Dnipro mogelijk te maken die voor de gewonden van het oorlogsgeweld gebruikt kan worden.

Gereduceerde toegang
Voor Skate 4 Ukraine is de toegangsprijs tot de IJsbaan gereduceerd. Op 25 maart kost een kaartje 5 euro (16 jaar en ouder) of 3.50 euro (t/m 15 jaar). Ook de schaatshuur is die avond goedkoper. Een paar schaatsen huur je voor € 5,-.

De helft van de opbrengst schenkt de IJsbaan Haarlem aan MedHelpDnipro voor de aanschaf van een patiënten monitor. Een belangrijk medisch instrument voor artsen om eerste hulp buiten het ziekenhuis te verlenen. Extra donaties zijn welkom. Op de IJsbaan zal de mogelijkheid worden geboden om te doneren via een QR code.

IJsfeest voor iedereen: jong en ouder, schaatsers en niet-schaatsers
Op 25 maart kun je vrij schaatsen, maar ook meedoen met allerlei activiteiten (deelname daaraan is gratis): schaatsles jong en oud, Bavarian curling, disco schaatsen. Zie alle activiteiten het programma hieronder.

Met deze avond Skate 4 Ukraine willen wij deze monitor helpen aanschaffen. Deze monitor kost ongeveer € 1.000 en is een belangrijk hulpmiddel voor de medici die het eerst bij een gewonde komen buiten het ziekenhuis.

Programma 25 maart | voor sommige onderdelen van het programma is aanmelden verplicht. Klik daartoe op de link na de activiteit.

1. Binnenbaan
17:00 – 20:00 uur – Vrij schaatsen
17:30 – 18:30 uur – Bavarian Curling (speel curling zoals in Alpenlanden) | Aanmelden Bavarian Curling
17:15 – 18:30 uur – Schaatsles kinderen door Kras Sport | Aanmelden schaatsles kinderen
19:00 – 20:00 uur – Discoschaatsen (silent disco) |
18:45 – 19:30 uur – spelletjes voor kinderen op het middenterrein (kras Sport) | Aanmelden spelletjes kinderen

2. Buitenbaan
17:00 – 20:00 uur – Vrij schaatsen
18:00 – 18:45 uur – Schaatsles voor volwassenen door Kras Sport | Aanmelden schaatsles volwassenen
18:00 – 19:30 uur – Buffelmarathon 100 ronden (50″ per rondje) (minder mag ook) | Aanmelden Buffelmarathon
19:50 – 20:00 uur – De andere kant op: andere richting op schaatsen

Tip – kun je of wil je niet schaatsen of kom je voor de schaatsles van de kinderen, doe dan mee met de curling clinic voor iedereen. Wij spelen dan curling zoals dat in de Duitstalige Alpenlanden fanatiek wordt beoefend: Eisstock Schießen. Een geroutineerde Eisstockmeister leert jullie het spel en daarna speel je samen een paar wedstrijden. 

Aanmelden
Het is belangrijk dat wij van tevoren weten wie met deze activiteiten meedoen, zodat er meer voldoende begeleiders en instructeurs aanwezig zijn. Klik op de link achter betreffende activiteiten. Je komt dan op een formuliertje in Google Forms. Invullen en je bent aangemeld. Als je komt vrij schaatsen dan hoef je je niet aan te melden.

Afsluiting overweg Kleverlaan 18 en 19 maart

ProRail gaat binnenkort de spoorstaven (rails) in de overweg van de Kleverlaan vervangen. Deze werkzaamheden vinden plaats in het weekend van 18 en 19 maart. Er wordt zowel overdag als ’s nachts gewerkt. Dit bekent dat de overweg het gehele weekend gesloten is.

Wanneer je op de fiets vanuit Zandvoort/Bloemendaal over de Kleverlaan naar de ijsbaan komt, dan kun je de wegomleiding volgen via het spoortunneltje van Bloemendaal of fiets via de Julianalaan en de Randweg naar de ijsbaan.

Als je met de auto vanuit Bloemendaal, Aerdenhout of Zandvoort naar de ijsbaan komt, rij dan via Overveen en de Zijlweg naar de Randweg en sla daar links af. Via Overveen en de Julianalaan en daarna de Verspronckweg naar de ijsbaan rijden, kan natuurlijk ook. De reguliere toegangsweg tot het ijsbaancomplex via de A.W.F. van Idenburglaan achter het Kennemersporthal om blijft gewoon open.

Kunstschaatsers nemen met succes deel aan de Challenge Cup 2023

KSV Haarlem heeft dit jaar met succes deelgenomen aan de Challenge Cup 2023, het grootste kunstrij-evenement op Nederlandse bodem met de nationale en internationale top van het kunstschaatsen. Het weekend stond bol van de spanning, maar de schaatsers en trainers kijken met veel plezier op dit mooie weekend in Eindhoven terug. Meedoen aan dit internationale toernooi is een belevenis en een geweldige stimulans voor de schaatsers. 

Medaillewinnaars
De deelnemers van de Kunstschaatsvereniging Haarlem maakten veel indruk. Zowel Iwan van Hulst (Men Senior) als Leon Lo (Basic Novice Men) pakten hun eerste NK-titel. Eliza-Rose Mera (Basis Novice Girls) wist met haar 3de plaats een podiumplek te behalen. Na haar blessurepech van de laatste 2 weken heeft deze bronzen plak toch wel een gouden rand. Nerea Mur (Junior Lady’s) leverde een prima prestatie met mooie kuren. Zij eindigde op de 5de plaats van Nederland. De prestaties van de sporters zijn voor Haarlem en de IJsbaan een mooie opsteker. De resultaten laten zien dat de KSV rijders met succes klaar stoomt voor de kunstschaatstop.

Ook zin in kunstschaatsen? Kijk op de website van de KSV