Veranderingen openingstijden in verband met avondklok per 23 januari

De avondklok heeft vanzelfsprekend consequenties voor de openingstijden van de ijsbaan. Wij zetten de verandering voor je op een rij.

De ijsbaan sluit vanaf zaterdag 23 januari voor alle gebruikers op alle dagen van de week om 20:00 uur.

Met ingang van dinsdag 26 januari is de ijsbaan op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond voor het publiek open van 19:00 uur tot 20:00 uur. Je kunt starttijden voor dit publieksuur boeken voor 18|:45 uur en 19:00 uur. Voor beide starttijden geldt: je mag vanaf 18:45 uur naar binnen. Vanaf 19:00 uur kun je dan schaatsen. Zorg er voor dat je omstreeks 20:10 uur het complex hebt verlaten.

Met ingang van maandag 25 januari is de ijsbaan ’s morgens een kwartier eerder open. Je mag op doordeweekse dagen vanaf 7:45 uur schaatsen. Je kunt starttijden boeken voor 7:30 en 7:45 uur. Vanaf 7:30 uur kun je naar binnen en om 7:45 uur is het toegestaan om het ijs op te gaan.

De openingstijden voor het publieksschaaatsen op zaterdag zijn tot nader order niet beschikbaar. Deze uren worden de komende tijd gebruikt voor schaatslessen aan de jeugd door de ijsclubs en door de schaatsschool.

Bovenstaande maatregelen gelden in ieder geval tot 9 februari.

Reserveringssysteem per 4 januari 2021

In de loop van het weekend van 2-3 januari is het nieuwe reserveringssysteem online geplaatst. Er zijn nu twee reserveringssysteem “live”: een systeem voor het boeken van reserveringen overdag en een systeem voor de avonduren op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Je kunt nu tot een week van tevoren een starttijd boeken.

Medio december werd bekend dat er maximaal 100 personen tegelijkertijd op het complex mogen schaatsen. Tot 13 december waren dat er 200. Dit betekent dat er op dit moment veel minder plaatsen beschikbaar zijn. Om die reden vragen wij jullie om maximaal 60 minuten te schaatsen en daarna het complex te verlaten. Op die manier geven wij veel schaatsers de gelegenheid om te schaatsen. Help elkaar en houd je aan de maximale schaatstijd van 60 minuten.

Hou je s.v.p. aan de corona-maatregelen en schaats met niet meer dan twee personen achter elkaar. Tussen groepjes ten minste 5 meter. Dank je wel.

Nieuws 21 december – alle reserveringen vervallen

Afgelopen vrijdag,18 december, hebben wij van de gemeente Haarlem te horen gekregen dat er maximaal nog maar 100 personen aanwezig mogen zijn op het totale sportcomplex van de IJsbaan Haarlem. Tot vrijdag waren dat er nog ruim 200. Dit betekent dat wij het aantal schaatsers moeten halveren.

Alle geboekte starttijden in de kerstvakantie worden geannuleerd – opnieuw reserveren noodzakelijk
Om het proces zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, zijn wij bezig alle reeds geboekte starttijden annuleren. U ontvangt van ons nog de annuleringsmail(s). In deze mail staat het tijdstip én dag vermeld waarop u weer kunt reserveren voor de dag die u had gereserveerd. Let op: er zijn – door bovenstaande – veel minder plekken beschikbaar. Dus log in op het tijdstip dat in de mail vermeld staat. Alleen met een nieuwe reservering kunnen wij u toegang geven tot de ijsbaan.

Boeken via het online reserveringssysteem – nagenoeg niet mogelijk
Het reserveringssysteem staat nu veelvuldig offline, en zelfs als het online staat, zal in de kerstvakantie het vrijwel niet mogelijk zijn te boeken. Dit heeft te maken met de reductie van het aantal schaatsers tot het maximum van honderd. Belt u s.v.p. niet met vragen over het reserveringssysteem. De reserveringsmodule werkt, ook al lijkt dat niet zo te zijn. Wij raden u aan met enige regelmaat te kijken in het systeem of er plaatsen vrijgekomen zijn door annuleringen. Is dat niet het geval, dan zijn er geen plaatsen meer, helaas.

Teleurstellingen
Wij begrijpen dat deze reductie tot teleurstelling zal leiden. Helaas is het door de corona-maatregelen niet anders. Wij kunnen niet anders en hopen dat u – enig – begrip heeft voor deze nieuwe maatregelen: samen moeten wij proberen de ijsbaan open te houden.

Na de kerstvakantie bloktijden – dan weer voldoende mogelijkheden om te schaatsen
Na de vakantie gaan wij met ingang van maandag 4 januari werken met bloktijden van een uur. Wij hopen dat iedereen dan weer de mogelijkheid heeft om te komen schaatsen, al zal dat niet altijd op het uur zijn dat u gewend bent om te komen schaatsen. Houd de website in de gaten, wij kunnen hier op dit moment nog geen concrete informatie over geven. 

Rob Kleefman, directeur

Nieuws 18 december – maximum aantal schaatsers 100

Na overleg met de gemeente Haarlem is bepaald dat 100 schaatsers met ingang van heden het maximum is op de baan. Dit betekent dat de komende dagen alle reserveringen voor starttijden door ons geannuleerd worden. Daarna worden de starttijden weer vrijgegeven en kunt u – opnieuw – een starttijd boeken. Er zijn dan echter veel minder plaatsen beschikbaar.

Wanneer uw starttijd geannuleerd is, krijgt u van ons een mailtje met de annulering. Hierin staat het tijdstip vermeld, wanneer er opnieuw gereserveerd kan worden. Het is helaas niet anders… Dank voor uw begrip en medewerking.

Let op: ouders met kinderen die gaan schaatsen hebben geen toegang tot de baan, tenzij de ouders zelf ook gaan schaatsen. Schaatsen huren kan tot en met 17 jaar.

Schaatsverhuur is uitsluitend geopend voor jeugd tot en met 17jaar

Laatste nieuws: de schaatsverhuur is vanaf 16 december 19:30 uur open, maar uitsluitend voor schaatsverhuur aan jeugd tot en met 17jaar.

Met ingang van vandaag (15-12) mag je in groepjes van twee personen schaatsen, maar wel om 1,5 meter afstand. Tussen groepjes tenminste vijf meter.

Groepslessen of -trainingen zijn niet toegestaan.

Ouders met kinderen
Per huishouden heeft één ouder/verzorger toegang tot het complex, maar uitsluitend om hun kinderen te helpen met het aantrekken van de schaatsen. Zodra de kinderen deze aan hebben, moet deze ouder het complex verlaten, tenzij de ouder zelf gaat schaatsen. Op het complex blijven om naar je kinderen is niet toegestaan. Je kunt bij de uitgang (zijde parkeerplaats) je kinderen ophalen/opwachten. Instrueer je kind(eren) waar zij gehuurde schaatsen kunnen inleveren, voordat zij naar de uitgang gaan.

IJsbaan Haarlem zoekt een penningmeester

Stichting Kunstijsbaan Kennemerland (hierna de SKK) heeft als doel om de bezoekers van de IJsbaan Haarlem in een sportieve, veilige en vriendelijke accommodatie te laten schaatsen. Daarnaast staat de SKK voor de opgave om de continuïteit van de ijsbaan voor de toekomst te waarborgen. In 1998 zijn de kantoren, entree, ruimte voor technische dienst en clubgebouw IJsclub Haarlem gerealiseerd. Dit is, naast de eigen bijdragen, mogelijk gemaakt door eenmalige bijdragen van de Gemeente Haarlem en de Provincie Noord-Holland. In 2004 uitbreiding van de ijsvloer met een onoverdekte ijsvloer op het middenterrein. 2006 realisering van de overkapping over de 400 m baan. In 2016 is de ijsvloer op het middenterrein ook overkapt. De baan trekt voornamelijk gebruikers uit Haarlem en de omliggende gemeenten.

De stichting exploiteert de baan zelfstandig en is financieel zeer gezond. De exploitatie wordt gedreven zonder overheidssubsidie. De IJsbaan Haarlem is er voor alle schaatsers. De SKK streeft naar een goede balans tussen de wensen van de georganiseerde sport en die van de recreatieve gebruikers van de baan. De IJsbaan Haarlem voert een actief beleid tot vergroting van sportparticipatie in de samenleving. Dit gebeurt proactief, zelfstandig en in samenwerking met derden. Voor de toekomst liggen er plannen voor ijsuitbreiding op het middenterrein, geheel overkappen en qua duurzaamheid de baan klaar maken voor de toekomst. Wij staan daarom voor grote investeringen.

Het bestuur bepaalt het beleid in al zijn facetten. De uitvoering ligt bij de directeur en een tiental medewerkers. Het bestuur bestaat uit personen die deels afkomstig zijn uit de georganiseerde schaatssport. Met het oog op een na te streven balans wordt het andere deel daarbuiten gezocht.

In verband met het vertrek van een van de bestuursleden zoekt het bestuur contact met kandidaten (m/v) voor de bestuursfunctie Penningmeester. De kandidaat dient een achtergrond te hebben vanuit de financiële discipline, in het bijzonder vanuit het perspectief van verslaglegging en controle. Ook dient de kandidaat bestuurlijke/management ervaring te hebben in een bedrijfsmatige omgeving. Affiniteit met sport is prettig, maar niet noodzakelijk.

Inlichtingen worden u gaarne verstrekt door de voorzitter, R.H. (Robert) Bloemers en de secretaris J.M. (Cora) Hulsebosch. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer Rob Kleefman, directeur van de IJsbaan Haarlem: 023 525 4000 of r.kleefman@ijsbaanhaarlem.nl

Haarlem, 4 november 2020

Openingstijden kerstvakantie 2020-2021

In de kerstvakantie wijken de openingstijden voor het vrij schaatsen (publieksschaatsen) op de ijsbaan enigszins af van de reguliere openingstijden. In het algemeen geldt dat de openingstijden iets ruimer zijn. Ook in de kerstvakantie geldt dat je een starttijd moet reserveren.

Om de openingstijden in de kerstvakantie te bekijken, klik je op onderstaande blauwe button.

Nieuwe maatregelen COVID-19 per 19 november

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen die per 19 november gelden, zijn ook de maatregelen op de IJsbaan Haarlem aangepast. Het is vanaf heden toegestaan in een team van maximaal 4 personen te schaatsen met in achtneming van 1,5 meter afstand tot elkaar. Tussen groepen minimaal 5 meter afstand. Haak niet aan bij groepen van 4 personen. Houd je s.v.p. aan deze voorschriften, dan houden wij samen de ijsbaan open.

Nieuwe maatregelen per 4 november

De aanscherping van de regels van de overheid en het NOC*NSF per 5 november betekent dat er niet meer in groepjes van maximaal 4 personen, maar hooguit twee personen geschaatst kan worden. Dit betekent dat er niet in pelotons c.q. treintjes geschaatst kan worden.

Nieuwe maatregelen per 14 oktober

De nieuwe maatregelen die afgelopen dinsdag door de overheid zijn aangekondigd en per14 oktober vanaf 22:00 uur zijn ingegaan, hebben consequenties voor de ijsbaan. De eerste consequentie is dat het niet meer toegestaan is in treintjes/pelotons te rijden. Iedereen van 18 jaar en ouder dient altijd ten minste 1,5 meter afstand te bewaren tot andere rijders te bewaren, zowel in de entreehal, op de omloop (terrein rond de ijsbaan), als op het ijs.

Daarnaast geldt de verplichting om met ingang van 19 oktober een mondkapje te dragen als je binnenkomt en op de omloop (het terrein rond de ijsbaan). Als je schaats hoef je geen mondkapje te dragen.

IJshockey is niet toegestaan in de publieksuren voor personen van 18 jaar en ouder. Als je 17 jaar of jonger bent mag je in de publieksuren op de 30x60meterbaan ijshockey spelen. Als er veel andere schaatsers zijn, dan mag/kan een medewerker van de ijsbaan je vragen te stoppen. Iedereen t/m 17 jaar kan altijd ijshockey spelen op de 30x60meterbaan op dinsdag- en woensdagavond van 21.15 – 23.00 uur.

De IJsbaan Haarlem is in overleg met de gemeente Haarlem en wacht op adviezen en maatregelen van het NOC*NSF en de KNSB ten aanzien van overige consequenties van de nieuwe maatregelen die gisteren zijn ingegaan. Nieuws hierover publiceren wij op op de website. Houd deze in de gaten.