Schaatsen met een beperking: para-ijsslee voor de jeugd

De ijsbaan wil graag een locatie zijn met ijspret voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Voor kinderen en jongeren hebben wij een heel snelle prikslee te leen (zie video hieronder). Dergelijke, supersnelle slees worden gebruikt om para-ijshockey te spelen. Voor jongeren met een beperking geeft deze slee de mogelijkheid om met vriendjes op het ijs te ravotten of samen een spelletje ijshockey te spelen. Je kunt de slee gratis lenen. Om de slee te reserveren, bel je naar het kantoor: 023 525 4000.

De para-ijsslee op het natuurijs, 2020

Schaatsen met een beperking: de para-ijsslee ook voor volwassenen

De para-icesledge (zie video hierboven) is speciaal ontwikkeld voor mensen met een fysieke beperking. Aangezien de lengte van de slee geheel instelbaar is, kunnen ook volwassenen deze slee gebruik. Met de slee kan op een behoorlijke hoge snelheid over het ijs gegleden worden. Wel vergt het enige oefening om de para-icesledge in balans te houden. De slee geeft je de mogelijkheid om met jouw vrienden of familie samen te ‘schaatsen’. Je kunt de slee gratis lenen. Om de slee te reserveren, bel je naar het kantoor: 023 525 4000.

G-schaatsen

Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland organiseert op zaterdag schaatslessen en – trainingen voor G-schaatsers. Enkele van de deelnemers nemen zelfs deel aan allerlei internationale wedstrijden. Het is een gezellig groep, die iedere zaterdagochtend met veel enthousiasme komt schaatsen. Interesse? Kijk op de site van Stichting ASK.

Deelnemers van de g-schaatsen op de ijsbaan haarlem. Stichting Aangepast Schaatsen organiseert op zaterdagochtend lessen.
Schaatsers en instructeur van Stichting ASK. Iedere zaterdagochtend in de winter wordt er door de leden met elkaar geschaatst.

Ouderen: rolstoelschaatsen

Voor groepen ouderen bestaat de mogelijkheid om met elkaar te komen rolstoelschaatsen. Vrijwilligers/medewerkers van de zorgcentra duwen al schaatsend de rolstoel over het ijs van de 30x60meterbaan. Deze baan is overdekt: van regen heb je geen last. Al rolstoel schaatsend komen de herinneringen bij de ouderen aan hun eigen winter- en schaatservaringen, aan tijden dat het er nog regelmatig natuurijs lag op sloten en meren, vanzelf naar boven drijven. De intens vrolijke en gelukkige gezichten van de deelnemers maken duidelijk dat deze winteractiviteit in de smaak valt.

Wij hebben startkaarten en medailles om een ‘echte’ Elfstedentocht nog uitdagender te maken. Bij iedere ronde krijgt de deelnemer een ‘stempel op de kaart.’ Na afloop krijgen de deelnemers een medaille. Wil je komen rolstoelschaatsen met een groep ouderen? Bel dan met het kantoor: 023 525 4000 en kies samen een goed moment uit om naar de ijsbaan te komen. Laat s.v.p. weten hoeveel stempel kaarten en medailles je nodig hebt.

Gereduceerde toegang rolstoelschaatsen
Voor de rolstoeler en zijn schaatsende begeleiders hoef je maar één toegangskaartje te kopen. Met andere woorden je krijgt 50% korting voor de mensen die het ijs opgaan. Begeleiders die niet het ijs opgaan kunnen gratis naar binnen.

Ouderen kunnen op de ijsbaan rolstoelschaatsen.