Schaatsen met een beperking: para-ijsslee voor de jeugd
De ijsbaan wil graag een locatie zijn met ijspret voor iedereen, ook voor kinderen die niet (goed) kunnen lopen door een fysieke beperking. Voor kinderen en volwassen (zie hieronder) hebben wij een heel snelle prikslee te leen. Een dergelijke slee wordt gebruikt om para-ijshockey te spelen. Voor jongeren met een beperking van de benen/onderlijf geeft deze slee de mogelijkheid om met vriendjes op het ijs te ravotten, of samen een spelletje ijshockey te spelen. Je kunt de slee gratis lenen. Om de slee te reserveren, bel je naar het kantoor te bellen: 023 525 4000.

De para-ijsslee op het natuurijs, 2020

Para-ijsslee ook voor volwassenen
De para-icesledge is ook te gebruiken door volwassenen. De lengte is geheel instelbaar. Met de slee, die weliswaar goed in balans gehouden moet worden en dat vergt enige oefening) kan op een behoorlijke hoge snelheid over het ijs gegleden worden. Met de para-icesledge kun je met jouw vrienden of familie het ijs op om samen te ‘schaatsen’.

G-schaatsen
De Aangepast Schaatsen Kennemerland organiseert op zaterdag schaatslessen en – trainingen voor G-schaatsers. Enkele van de deelnemers nemen zelfs deel aan allerlei internationale wedstrijden. Het is een gezellig groep, die iedere zaterdagochtend met veel enthousiasme komt schaatsen. Interesse? Kijk op de site van SKA

Ouderen: rolstoelschaatsen
Voor ouderen biedt de IJsbaan de mogelijkheid tot rolsstoel schaatsen. Voor groepen ouderen bestaat de mogelijkheid om met elkaar te komen rolstoelschaatsen. Vrijwilligers/medewerkers van de zorgcentra schaatsen de rolstoel over het ijs van de 30x60meterbaan. Deze baan is overdekt: van regen heb je geen last. De ouderen halen als schaatsen jeugd herinneringen op aan hun eigen jeugd, aan tijden dat het er nog regelmatig natuurijs lag op sloten en meren.

Wij hebben startkaarten en stempels waarmee een ‘echte’ Elfsteden tocht geschaatst kan worden en bij iedere ronde een stempel op de kaart wordt geplaats. Wil je komen rolstoelschaatsen met een groep ouderen, bel dan met het kantoor: 023 525 4000 en kiezen samen een goed moment uit om naar de ijsbaan te komen.