Bouwwerkzaamheden middenterrein zomer 2024

Na afloop van het schaatsseizoen 2023-24 gaan op het middenterrein bouwwerkzaamheden starten. Het uiteindelijke doel is om in het schaatsseizoen 2025-26 over een ijsvloer te beschikken die bijna tweemaal zo groot is. De bouw hiervan is verdeeld over de komende twee zomers. Deze zomer zal de fundering van de nieuwe ijsvloer gerealiseerd worden. Daarnaast zal de tentoverkapping worden vergroot. Volgend jaar zomer (2025) volgen dan de werkzaamheden voor de grote, nieuwe ijsvloer

Met de overkapping van het middenterrein hoopt de ijsbaan de invloed van het weer op het ijs te verminderen en daarmee de energiebehoefte te kunnen verlagen: wind, regen en zon zijn factoren die de kwaliteit van het ijs negatief beïnvloeden en zorgen voor een hogere elektriciteitsrekening.

Afgelopen maanden zijn de eerste tekenen van deze verbouwingactiviteit zo nu en dan zichtbaar. Zo stond enige tijd geleden een wagen van een bedrijf gespecialiseerd in grondmechanica op het grasveldje tussen de ijsbaan en de Kennemersporthal om pijlbuizen in de grond te persen, waarmee het grondwaterpeil gemeten kan worden.