Op deze pagina vind je in het kort de algemene informatie om jouw bezoek aan de IJsbaan Haarlem tot een succes te maken. De ijsbaan is 7 dagen per week geopend. Voor gedetailleerd overzicht van de openingstijden klik je hier. De IJsbaan Haarlem beschikt over een 400meter- en een 30x60meterbaan. Beide banen zijn overdekt dus kun je altijd droog schaatsen.

Overzichtsfoto van de middenbaan, ook we de 30x60meterbaan genoemd. In menu onder Algemene informatie vind je informatie over de openingstijden en de schaatsverhuur

De 30x60meterbaan is een schitterende plek voor kinderen om schaatsen te leren of voor families om gezellig met elkaar te schaatsen. Er staan op het middenterrein rekjes en dolfijntjes en andere schaatshulpjes klaar, die gebruikt kunnen worden als steun bij het schaatsen (zie foto hierboven). De 400meterbaan is er voor iedereen die graag rondjes rijdt om te trainen voor het natuurijs, voor je conditie, om fit te blijven, om af te vallen, of omdat schaatsen gewoon leuk is.

Ieder uur wordt het ijs verzorgd. Je wordt dan verzocht om langs de boarding (zijkant) stil te staan zolang de ijsdweilmachine op het ijs is. Aangezien het ijs ieder uur gedweild wordt, schaats dus vrijwel altijd op goed ijs. Een ijsverzorging duur een minuut of 8. Zie het schema voor de ijsverzorging door op de deze link te klikken.

Schaats veilig: draag altijd handschoenen (verplicht), wij adviseren je ook om een muts te dragen. Nog beter is een helm!

Het complex beschikt over een prima café/restaurant, een schaatsverhuurwinkel en een schaatsschool.

Voor alle praktische informatie over de ijsbaan klik je op de onderstaande links voor alle gegevens over: