De IJsbaan Haarlem biedt bedrijven, organisaties en instellingen verschillende mogelijkheden voor:

1. team- en bedrijfsuitjes,
2. vergaderlocatie al dan niet inclusief sportieve clinics en/of een diner in het restaurant op de ijsbaan,
3. reclame en promotiemogelijkheden van jouw bedrijf op de ijsbaan. 

1. Team- en bedrijfsuitjes – Bavarian Curling. 
De IJsbaan Haarlem bestaat uit een 400meterbaan en een 30x60meterbaan op het middenterrein. Beide schaatsbanen zijn overdekt: je kunt er altijd droog en – grotendeels – uit de wind schaatsen. Op het middenterrein kun je Bavarian Curling spelen met je team. Bavarian Curling is een teamsport die enigszins lijkt op jeu-de-boules maar dan op het ijs. Je werpt zogeheten ijsstokken (Eisstocken) naar een doel (Daube) dat aan de overzijde van de baan ligt. Het team dat het dichtstbij komt te liggen, krijgt de punten. Teamtaktiek bepaalt of jij wint, want je mag als team de stokken van de tegenstander wegspelen. Het spel kan gespeeld worden door iedereen, van jong tot ouder, zelfs vanuit een rolstoel is het niet onmogelijk om deel te nemen aan dit spel. Het is belangrijk dat je platte schoenen draagt met rubberen zolen tijdens het spelen van Bavarian Curling. De clinics worden begeleid door een ervaren instructeur (Eisstockmeister) die de spelregels uitlegt en voordoet hoe je de ijsstokken over het ijs werpt en de fijne kneepjes van teamtaktiek toelicht. 

Alle informatie over Bavarian Curling Clinics vind je door op deze link te klikken.

Leden van een bedrijfsteam spelen met elkaar Bavarian curling op de ijsbaan

2. Schaatsclinics.
Natuurlijk kun je op de schaatsbaan in Haarlem een schaatsclinic boeken. Schaatsen met elkaar is lekker bewegen in de frisse, openlucht. Schaatsen is ook met elkaar een wintersportgevoel delen. Clinics worden gegeven door Kras Sport, de schaatsschool op de IJsbaan Haarlem. Ook kun je via de IJsbaan Haarlem clinics van oud-topschaatsers boeken. Interesse? Klik op deze link voor alle informatie over schaatsclinics op de IJsbaan Haarlem. Op de ijsbaan zijn ook schaatsen te huur (noren, hockey- of kunstschaatsen). 

3. Vergaderen en overleg
Op de IJsbaan zijn twee zalen te huur voor vergaderingen, lezingen of teamoverleg. De beide zalen bieden aan ongeveer 40-50 personen plaats. Een beamer, scherm en geluidsapparatuur zijn beschikbaar via het restaurant. Een vergadering, lezing of teammeeting kun je combineren met een lunch of diner in Maartens Café-Restaurant en vrij schaatsen of een clinic Bavarian Curling. Een schaatsclinic kan ook. Bel voor informatie met het kantoor van de IJsbaan (Michiel Kersten of Rob Kleefman): 023 525 4000. 

4. Reclame en of promotie
De IJsbaan Haarlem wordt in het schaatsseizoen (eind september tot eind maart) bezocht door ongeveer 300.000 bezoekers. De reclameborden (zie informatie hieronder) langs de ijsbaan geven de mogelijkheid jouw bedrijf of organisatie onder de aandacht te brengen van een brede doelgroep van 8 tot 80 jaar. 

 • Reclame wordt aangebracht in de vorm van een doek welke bevestigd wordt in een metalen frame onder de kap van IJsbaan Haarlem. Afmeting 1.30 meter hoog bij 5.80 meter breed.
 • De huur van de reclameruimte bedraagt € 975,00 per seizoen en loopt van 1 oktober tot en met 30 september van het volgende jaar.
 • Jaarlijks worden de prijzen geïndexeerd, voor contracten langer dan een jaar kan de prijs worden bevroren (maximaal 3 jaar).
 • De eenmalige kosten voor de aanmaak van een reclamedoek en het bevestigen (hoogwerker) zijn € 325,00.
 • Het contract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar. Na deze periode kan het contract jaarlijks worden opgezegd.
 • Samen met opdrachtgever wordt gekeken naar de meest geschikte locatie voor het reclamedoek.
 • Alle bedragen zijn exclusief btw en betaling vindt plaats voor aanvang van het seizoen. 

Bedrijven, die een reclamedoek hebben hangen op de ijsbaan, bieden wij het volgende gratis aan:

 • 1 sponsorkaart of 20 losse entreekaarten (e.e.a. in overleg) *
 • 20% korting op losse entreekaartjes (afname minimaal 50 en maximaal 250 per seizoen)
 • 20% korting op exclusieve ijshuur van de 400meterbaan (maximaal 2 uren per seizoen)
 • 20% korting op exclusieve ijshuur van de 30x60meterbaan (maximaal 4 uren per seizoen)
 • 30% korting op advertentieprijzen voor reclame-uitingen op grote LED-scherm
 • Uitnodiging voor diverse evenementen die worden gehouden op IJsbaan Haarlem zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse relatiemiddag of de landelijke schaatsmarathon.
 • Gratis gebruik maken van de vergaderruimte boven het restaurant (maximaal 2 x per seizoen)

* Genoemde kaarten zijn niet persoonsgebonden en kunnen door meerdere personen te gebruiken. Ze geven recht op toegang tot de ijsbaan tijdens publieksuren, welke vermeld staan op onze website www.ijsbaanhaarlem.nl
Feiten

 • De IJsbaan Haarlem is ieder seizoen geopend van eind september tot eind maart.
 • Jaarlijks komen er ongeveer 300.000 bezoekers op de IJsbaan Haarlem.

Heeft u vragen of belangstelling voor reclame op IJsbaan Haarlem, neem dan contact op met Rob Kleefman, directeur van de IJsbaan Haarlem, telefonisch te bereiken op 023-5254000 of stuur een mail naar r.kleefman@ijsbaanhaarlem.nl