Wie schaatst de meeste rondjes op 15 maart? Doe mee met de BGB-2024

Op vrijdag 15 maart mag iedereen meedoen met de strijd om de Bert Grotenhuis Bokaal 2024, in de wandelgangen de BGB genoemd. Wat is de bedoeling? Tussen 8:00 uur en 17:00 uur zoveel mogelijk rondjes schaatsen. Twijfel je of je zolang op jouw smalle ijzers over het Haarlemse ijs kan glijden? Geen probleem, dan rijdt je gewoon minder. Het gaat om het meedoen. Heb je de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gemist? Op 15 maart kun je alsnog een 200km tocht op jouw palmares bijschrijven: dat moet tussen 8 en 5 uur mogelijk zijn.

Kosten? Die kent dit evenement niet, behalve dat je een toegangskaartje tot de ijsbaan koopt. Met jouw tienrittenkaart of een abonnement van de ijsbaan naar binnen gaan, mag ook.

Al 20 jaar organiseert literairsupertalent Bert Grotenhuis op één van de laatste vrijdagen van het seizoen deze schaatsuitdaging. Na 20 jaar komt aan dit evenement een einde. Reden te over dus om dus aan de laatste BGB mee te doen.

En nu? Meld je aan (zie onderstaande mailadres) en zorg dat je om 8:00 uur klaar staat op jouw schaatsen. Dan klinkt het startschot. meer weten? Op de site van de IJsclub Haarlem staat alle info. Klik hier >>

Nogmaals: iedereen mag meedoen. Je hoeft geen lid te zijn van de IJsclub Haarlem, je hebt geen licentie nodig, je hoeft geen wedstrijdrijder te zijn. Gewoon komen en mee doen en kijken hoever je komt.

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar: bertgrotenhuis@gmail.com