Nieuwe maatregelen per 14 oktober

De nieuwe maatregelen die afgelopen dinsdag door de overheid zijn aangekondigd en per14 oktober vanaf 22:00 uur zijn ingegaan, hebben consequenties voor de ijsbaan. De eerste consequentie is dat het niet meer toegestaan is in treintjes/pelotons te rijden. Iedereen van 18 jaar en ouder dient altijd ten minste 1,5 meter afstand te bewaren tot andere rijders te bewaren, zowel in de entreehal, op de omloop (terrein rond de ijsbaan), als op het ijs.

Daarnaast geldt de verplichting om met ingang van 19 oktober een mondkapje te dragen als je binnenkomt en op de omloop (het terrein rond de ijsbaan). Als je schaats hoef je geen mondkapje te dragen.

IJshockey is niet toegestaan in de publieksuren voor personen van 18 jaar en ouder. Als je 17 jaar of jonger bent mag je in de publieksuren op de 30x60meterbaan ijshockey spelen. Als er veel andere schaatsers zijn, dan mag/kan een medewerker van de ijsbaan je vragen te stoppen. Iedereen t/m 17 jaar kan altijd ijshockey spelen op de 30x60meterbaan op dinsdag- en woensdagavond van 21.15 – 23.00 uur.

De IJsbaan Haarlem is in overleg met de gemeente Haarlem en wacht op adviezen en maatregelen van het NOC*NSF en de KNSB ten aanzien van overige consequenties van de nieuwe maatregelen die gisteren zijn ingegaan. Nieuws hierover publiceren wij op op de website. Houd deze in de gaten.