Skate 4 Ukraine – IJsfeest voor iedereen – 25 maart

Een avond vol ijsplezier voor het goede doel: medische apparatuur voor Dnipro

Op zaterdag 25 maart van 17:00 tot 20:00 uur organiseert de IJsbaan Haarlem samen met Haarlem 4 Ukraine een avond vol schaats- en ijsplezier in samenwerking met Jan van der Hoorn Schaatssport en Kras Sport, de schaatsschool op de ijsbaan en Maartens Café-Restaurant. Het doel van de avond is niet alleen ijspret, maar ook de aankoop door MedHelpDnipro van een patiëntenmonitor (zie foto hieronder) voor het ziekenhuis in Dnipro mogelijk te maken die voor de gewonden van het oorlogsgeweld gebruikt kan worden.

Gereduceerde toegang
Voor Skate 4 Ukraine is de toegangsprijs tot de IJsbaan gereduceerd. Op 25 maart kost een kaartje 5 euro (16 jaar en ouder) of 3.50 euro (t/m 15 jaar). Ook de schaatshuur is die avond goedkoper. Een paar schaatsen huur je voor € 5,-.

De helft van de opbrengst schenkt de IJsbaan Haarlem aan MedHelpDnipro voor de aanschaf van een patiënten monitor. Een belangrijk medisch instrument voor artsen om eerste hulp buiten het ziekenhuis te verlenen. Extra donaties zijn welkom. Op de IJsbaan zal de mogelijkheid worden geboden om te doneren via een QR code.

IJsfeest voor iedereen: jong en ouder, schaatsers en niet-schaatsers
Op 25 maart kun je vrij schaatsen, maar ook meedoen met allerlei activiteiten (deelname daaraan is gratis): schaatsles jong en oud, Bavarian curling, disco schaatsen. Zie alle activiteiten het programma hieronder.

Met deze avond Skate 4 Ukraine willen wij deze monitor helpen aanschaffen. Deze monitor kost ongeveer € 1.000 en is een belangrijk hulpmiddel voor de medici die het eerst bij een gewonde komen buiten het ziekenhuis.

Programma 25 maart | voor sommige onderdelen van het programma is aanmelden verplicht. Klik daartoe op de link na de activiteit.

1. Binnenbaan
17:00 – 20:00 uur – Vrij schaatsen
17:30 – 18:30 uur – Bavarian Curling (speel curling zoals in Alpenlanden) | Aanmelden Bavarian Curling
17:15 – 18:30 uur – Schaatsles kinderen door Kras Sport | Aanmelden schaatsles kinderen
19:00 – 20:00 uur – Discoschaatsen (silent disco) |
18:45 – 19:30 uur – spelletjes voor kinderen op het middenterrein (kras Sport) | Aanmelden spelletjes kinderen

2. Buitenbaan
17:00 – 20:00 uur – Vrij schaatsen
18:00 – 18:45 uur – Schaatsles voor volwassenen door Kras Sport | Aanmelden schaatsles volwassenen
18:00 – 19:30 uur – Buffelmarathon 100 ronden (50″ per rondje) (minder mag ook) | Aanmelden Buffelmarathon
19:50 – 20:00 uur – De andere kant op: andere richting op schaatsen

Tip – kun je of wil je niet schaatsen of kom je voor de schaatsles van de kinderen, doe dan mee met de curling clinic voor iedereen. Wij spelen dan curling zoals dat in de Duitstalige Alpenlanden fanatiek wordt beoefend: Eisstock Schießen. Een geroutineerde Eisstockmeister leert jullie het spel en daarna speel je samen een paar wedstrijden. 

Aanmelden
Het is belangrijk dat wij van tevoren weten wie met deze activiteiten meedoen, zodat er meer voldoende begeleiders en instructeurs aanwezig zijn. Klik op de link achter betreffende activiteiten. Je komt dan op een formuliertje in Google Forms. Invullen en je bent aangemeld. Als je komt vrij schaatsen dan hoef je je niet aan te melden.