Samen schaatsen, ook voor kinderen met een beperking: frameschaatsen

Heb je zin om te schaatsen en ben je tussen de 5 en 12 jaar oud? Op woensdag 8 maart organiseren de Sven Kramer Academy en de Stichting het Gehandicapte Kind een middag vol schaats- en ijsplezier voor alle kinderen met en zonder beperking. Je krijgt les van instructeurs van de Sven Kramer Academy. Kun je niet zelfstandig staan of of je bewegen, dan kan je gebruik maken van schaatsframes (zie de afbeelding hieronder). Heb je nog nooit geschaatst of ben je nog nooit het ijs opgeweest? Dit is een geweldige kans om te ervaren hoe leuk het is op het ijs.

Wat staat er op het programma? Je krijgt schaatsles en gaat een leuk schaatsspel doen. Daarnaast is er een parcours uitgezet dat je al schaatsend gaat afleggen. Een paar rondjes maken over de baan staat ook in de planning. IJspret gegarandeerd! Na afloop krijg je een mooie medaille als herinnering. Op 8 maart kun je in Haarlem meedoen met “Samen schaatsen” van 14:30 tot 15:30 uur of van 16:00 tot 17:00 uur

Om je op te geven, klik je op onderstaande blauwe knop (er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar).

Samen schaatsen. Kinderen met beperking kunnen met een skateframe samen met kinderen zonder beperking schaatsen.

Bij Frame Schaatsen wordt gebruik gemaakt van een frame met een zitje en drie ijzers. Kinderen zitten op het frame en zetten zich af met spikes onder hun voeten. Zo kunnen ze glijden over het ijs. Vorige winter hebben enkele tientallen kinderen met een beperking de sport uitgeprobeerd in het Thialf ijsstadion. Ze schaatsten er samen met kinderen zonder beperking.

Meer lezen: Stichting het Gehandicapte Kind