Bert Grotenhuisbokaal 17 maart 2023 – voor iedereen

Op vrijdag 17 maart kun je meedoen met de strijd om de Bert Gortenhuis Bokaal. Wat is dat? De uitdaging is om tussen 8:00 en 17:00 uur zo veel mogelijk rondjes te schaatsen op de ijsbaan. De deelname aan de ‘challenge’ is gratis. Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje te sturen naar Bert Grotenhuis met de mededeling dat je meedoet. En – natuurlijk – op 17 maart met veel zin en enthousiasme naar de ijsbaan komen.

Negen uur schaatsen?

Moet je ècht 9 uur schaatsen? Als je kans wilt maken op de Bert Grotenhuis Bokaal, dan is het antwoord: ‘ja’. Maar als je de ambitie niet hebt om met de bokaal naar huis te gaan, dan kun je ook een paar uur meedoen. Bert Grotenhuis heeft beloofd iedereen in de uitslag op te nemen, ook al heb je maar een paar ronden geschaatst.

Hoe werkt het?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk eenvoudig. Je zorgt dat je ’s morgens om 8:00 uur gereed staat op het ijs. Vanaf 7:45 uur kun je naar binnen om je schaatsen aan te trekken. Wel eerst even dagkaartje voor de ijsbaan kopen, of maak gebruik van jouw abonnement dan wel jouw tienrittenkaart. In- of warm schaatsen hoeft niet, daar heb je nog de hele dag voor. Vergeet jouw deelname niet te melden bij de organisatoren. Er zijn overigens geen kosten aan deelname verbonden. Om 8:00 uur klinkt het startsignaal en mag je ‘aan-de-bak’, zo hard en zo snel als je zelf wilt, alleen of in een peloton. Je hebt een voordeeltje in vergelijking tot de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee: er is ieder uur een verplicht rustmoment. Immers, elke zestig minuten wordt het ijs gedweild. Je mag dan een minuut of zeven stil staan langs de boarding. Tijd om wat te eten en te drinken dan en je hebt energie voor een volgende uur schaatsen.

Uitdaging

Hoe lang hou jij het die dag vol? Lukt het om die 9 uur vol te maken? Om 200 km te schaatsen moet je ongeveer 550 rondjes af leggen. Is je dag ook geslaagd bij 100, 200 of 300 rondjes? Ja, zeker. Het gaat om jouw persoonlijke prestatie… Kortom het devies is: mee doen en kijken hoe ver je komt. Meld je aan voor de Bert Grotenhuis Bokaal via onderstaande knop. Nog iets: vergeet jouw transponder niet. Nieuw is dat er niet één Bert Grotenhuis Bokaal is, maar twee: één voor de vrouwen én één voor de heren.