IJsbaan open op 26 september

Op zaterdag 26 september opent de IJsbaan Haarlem om 12.00 uur de deuren voor het schaatsseizoen 2020-2021. Je inline-skates kan je opbergen. Je schaatsen mogen weer uit de kast. Zijn zij nog goed geslepen en gerond? De ijsmeesters zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Op dit moment wordt de 400meterbaan schoongespoten. Eind van deze week gaan de koelmachines voor de 400meterbaan aan. Op de 26ste ligt er dan een prachtige, strakke ijsvloer voor jullie klaar. Veel plezier op het mooie Haarlemse ijs.

Goedkoop schaatsen in het openingsweekend
In het openingsweekend kun je goedkoop schaatsen voor € 2,50 per per persoon en per dag.

Maatregelen
Om de verspreiding van het covid-19 virus zo veel mogelijk te voorkomen en het schaatsen verantwoord te houden, heeft de IJsbaan Haarlem een aantal maatregelen genomen. Voor de veiligheid en gezondheid van iedereen vragen wij jullie je te houden aan deze richtlijnen. Lees onderstaande goed door vóór je naar de ijsbaan komt. 

Protocol
De ijsbaan heeft een protocol opgesteld in aansluiting op de overheidsmaatregelen, de richtlijnen van de Veiligheidsregio Kennemerland en die van het NOC*NSF, alsmede de KNSB. Klik op onderstaande knop om het protocol te lezen. De belangrijkste maatregelen hebben wij voor je hieronder samengevat.

De belangrijkste zaken op een rij:

 • Het allerbelangrijkste is niet naar de ijsbaan te komen als je verkoudheids- of griepverschijnselen hebt, zoals een loopneus of hoesten, al dan niet samen met koorts, smaak- of geurverlies. Laat je testen als je deze klachten hebt. 
 • Geef elkaar de ruimte en houdt op de ruimte rond het ijs (de omloop) steeds 1,5 meter afstand tot de andere sporters en bezoekers.
 • Verplicht reserveer een starttijd wanneer je naar de ijsbaan komt. Klik hier om een starttijd te reserveren. Voor iedere persoon één reservering. Ouders van kinderen die schaatsles krijgen bij Kras Sport of een IJsclub hoeven geen starttijd te reserveren, noch voor de kinderen, nog voor zich zelf.
 • Ontsmet je handen bij binnenkomst.
 • Kom in sportkleren naar de baan. De kleedkamers zijn gesloten. 
 • Er zijn meer op- en afstap plaatsen gecreëerd langs de ijsbaan, ook aan de  de overzijde, de kant aan de zijde van de spoorlijn. Maak daarvan gebruik.
 • Kom bij voorkeur op rustige uren, zoals op doordeweekse dagen tussen 12.00 en 16.00 uur.
 • Zit jouw kind op schaatsles, dan heeft één ouder/verzorger toegang.
 • Houdt je aan de routing (zie hieronder).
 • Koop vooraf online een entreebewijs. Heb je geen online ticket? Betaal dan bij de kassabalie contactloos met je pinpas. Liever niet met contant geld betalen.
 • Een rondje warm lopen (inlopen) rond de baan is niet toegestaan.

Tijdens het schaatsen is het verstandig enige afstand te houden, maar het is geen verplichting. In een peloton of treintje rijden mag conform sportprotocol van het NOC*NSF