Bedrijven

De IJsbaan Haarlem is een uniek locatie voor bedrijfsuitjes en teamevents. 

Clinic Bavarian Curling - Uitje in Beierse sfeer in de open lucht.
Op de ijsbaan kun je diverse winterse clinics boeken als bedrijfsuitje. Voor teams van bedrijven, organisaties en instellingen raden wij je een clinic Bavarian Curling aan. Bavarian Curling (ook wel Eisstockschiessen genoemd) is een teamsport die in de Alpenlanden veel beoefend wordt. De bedoeling is met de Eisstock zo te spelen dat deze zo dicht mogelijk bij een Daube (doel/puck) komt. Je werpt de Eisstock een stuk en daarna glijdt deze verder over het ijs richting doel. Doordat je de Eisstock van de tegentander ook kunt wegstoten, ontstaat er echt teamspel waarin behendigheid en taktisch inzicht een belangrijke rol spelen. In zekere zin lijkt het spel op jeu-de-boule (Pétanque). Het spel wordt bij voorkeur gespeeld in teams van vier spelers (team van 3 t/m 5 spelers zijn ook mogelijk). Indien je met tenminste 12 deelnemers komt, kan er een competitie met vier teams gespeeld worden.

Een clinic Bavarian Curling duurt een uur en wordt begeleid door een ervaren Eisstockmeister (instructeur). De regels van het spel worden uitgelegd en met je team kun je daarna een minuut of vijf oefenen. Dan gaat het spel beginnen. Aan deze Alpine-variant van curling kan iedereen meedoen. Wel is het van belang om schoenen met rubberen zolen te dragen, liefst voorzien van een profiel, zoals sportschoenen. Hakken en leren zolen zijn niet ideaal, maar dat is logisch. Zelfs vanuit een rolstoel is het mogelijk binnen een team volwaardig deel te nemen een Bavarian Curling

De clinic Beierse Curling kun je combineren met een teamvergadering, brainstormsessie of lezing in een van de twee vergaderzalen op de IJsbaan Haarlem. Natuurlijk is het mogelijk de clinic te combineren met een koffie, thee, warme chocolade melk en Apfelstrudel. Een ander idee is na de clinic te borrelen met een frisje, biertje of iets sterkers en dan aan tafel te gaan voor een gezellige, warm winterse maaltijd.

Hiervoor kun je contact opnemen Sheryl Mentjox van de IJsbaan Haarlem. Zij helpt je graag verder met het organiseren van het dit bedrijfsevenement. Mail naar of bel 023 525 4000.

Andere opties voor clinics en evenementen zijn schaatsen, o.l.v een ervaren schaatsinstructeur. Clinics van beroemde oud-schaatsers als bijvoorbeeld Bob de Jong behoren ook tot de mogelijkheden. Onder het kopje 'Uitjes' in het hoofdmenu van deze website vind je andere opties en mogelijkheden.